De Provinciale Impuls Wonen is een subsidieregeling voor huizenbezitters die hun oude woning willen slopen, samenvoegen of bloksgewijs renoveren met een minimum van drie aaneengesloten rijwoningen. Projecten waarbij verouderde sociale huurwoningen worden gesloopt en er geen of minder woningen voor teruggebouwd worden komen ook in aanmerking. Particulieren, gemeenten, bedrijven, stichtingen en corporaties kunnen subsidie aanvragen.

Aanvragen subsidie voor de achtste ronde Provinciale Impuls Wonen 2019

De achtste ronde van de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen gaat van start. In de Nota Achtste ronde Provinciale Impuls Wonen 2019 is te zien welke projecten in aanmerking komen en wat daarbij de randvoorwaarden zijn. De toegang tot het digitale aanvraagformulier is te vinden aan de rechterzijde op deze website vanaf 15 februari 2019. Voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u de instructie raadplegen of een email sturen naar piw@zeeland.nl. Aanvragen voor de achtste ronde kunnen tot en met 29 maart 2019 worden ingediend.

Aanvraagformulier Proviniciale Impuls Wonen (PIW)

Waarvoor is de subsidie?

Voor de achtste ronde is 1 miljoen euro beschikbaar. Er staan veel verouderde woningen in Zeeland die onverkoopbaar zijn geworden. Daarnaast voldoen sommige woningen die vroeger gebouwd zijn niet altijd meer aan de vraag van vandaag. Het gevolg daarvan is dat verwaarloosde of verkrotte woningen het straatbeeld vervuilen. De subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen ondersteunt projecten die bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de woningvoorraad van Zeeland.

Toetsing en beoordelingscriteria

De projecten worden beoordeeld volgens toetsingscriteria. Op elk criterium is een maximaal aantal punten haalbaar. Na het beoordelen van alle subsidieaanvragen, ontstaat een ranglijst van projecten. De projecten met de meeste punten ontvangen een subsidie vanuit de Provinciale Impuls Wonen. Op die manier worden de beste projecten gehonoreerd.

Om in aanmerking te komen voor de PIW achtste ronde moet een project in ieder geval aan de volgende criteria voldoen:

 • Het moet gaan om een woning
 • Bouwjaar van voor 1975
 • (WOZ)-waarde maximaal € 170.000
 • Project mag niet begonnen zijn
 • Woning moet in een stad, dorp of buurtschap liggen
 • Het project moet binnen een jaar starten en binnen drie jaar zijn afgerond.

Deel uw idee

Om te kijken of subsidieverlening mogelijk is, organiseert de Provincie informatieavonden in elke regio. Hierbij zijn twee medewerkers aanwezig om plannen en ideeën van geïnteresseerden informeel te bespreken. Het maakt daarbij niet uit of er alleen nog maar een globaal idee is of dat er een uitgewerkt project is. Zowel particulieren, bouwbedrijven als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De informatieavonden vinden plaats op:

 • 21 februari in het gemeentehuis in Tholen tussen 18 en 20 uur
 • 21 februari in het gemeentehuis in Zierikzee tussen 19 en 21 uur
 • 27 februari in het gemeentehuis in Oostburg tussen 17 en 19.30 uur
 • 27 februari in het stadskantoor in Hulst tussen 18 en 20 uur
 • 28 februari in het stadskantoor in Goes tussen 18 en 20 uur
 • 28 februari in het stadskantoor in Middelburg tussen 18 en 20 uur
 • 11 maart in het gemeentehuis in Terneuzen tussen 19 en 21 uur

Advies over duurzaamheid

Tijdens de informatieavonden is er ook een energiedeskundige aanwezig die u kan adviseren over het duurzamer of energiezuiniger maken van uw woning, en over subsidieregelingen en goedkope leningen hiervoor.

Gesubsidieerde projecten Provinciale Impuls Wonen

Contact

Vragen kunnen gesteld worden via email. Als u behoefte hebt aan telefonisch contact dan kunt u per mail om een terugbelverzoek vragen via: piw@zeeland.nl