Nachtvorst, sneeuw en ijzel. Dat betekent dat het gladheidseizoen is begonnen. Om ervoor te zorgen dat u veilig de weg op kunt, staan de Zeeuwse wegbeheerders dag en nacht paraat om de gladheid te bestrijden.

Strooiroutekaart Zeeland

Op basis van een gladheid meldsysteem strooien samenwerkende wegbeheerders alle snelwegen, provinciale wegen, doorgaande wegen en belangrijke fietsroutes. De strooiacties worden gemeld via Twitter @provzeeland. Wegen binnen de bebouwde kom strooien gemeenten veelal zelf. Waar gestrooid wordt vindt u op de gemeentelijke websites. 

Op de strooiroutekaart ziet u op welke aaneengesloten routes de overige samenwerkende partners strooien.

Direct naar de strooiroutekaart

Melding/klacht/vraag

  • Urgente melding? Bel direct 112 (Hulpdiensten) of +31(0)900-8844 (Politie).
  • Niet-urgente melding, klacht of vraag over de gladheidbestrijding? Stuur dan een e-mail naar meldingklachtwegen@zeeland.nl of vul het formulier melding/klacht/vraag (vaar)wegen in.

Tips voor weggebruikers

Als er net is gestrooid betekent het niet dat het gelijk veilig is. Het zout moet eerst nog worden ingereden. Ga daarom goed voorbereid op pad en lees de Tips voor weggebruikers.

Samenwerking

De Provincie werkt bij de gladheidbestrijding samen met Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, North Sea Port, de N.V. Westerscheldetunnel en de Zeeuwse gemeenten.

Contact

Heeft u andere vragen of opmerkingen over wegwerkzaamheden? Stuur dan een mail naar: meldingklachtwegen@zeeland.nl.

Zeeuwse strooiploeg