Nachtvorst, sneeuw en ijzel. Dat betekent dat het gladheidseizoen is begonnen. Om ervoor te zorgen dat u veilig de weg op kunt, staan de Zeeuwse wegbeheerders dag en nacht paraat om de gladheid te bestrijden.

Strooiroutekaart Zeeland

Op basis van een gladheid meldsysteem strooien samenwerkende wegbeheerders alle snelwegen, provinciale wegen, doorgaande wegen en belangrijke fietsroutes. Wegen binnen de bebouwde kom strooien gemeenten veelal zelf en vindt u informatie over strooien op de gemeentelijke websites.

Op de strooiroutekaart ziet u op welke aaneengesloten routes de overige samenwerkende partners strooien.

Direct naar de strooiroutekaart

Melding/klacht/vraag

  • Urgente melding? Bel direct 112 (Hulpdiensten) of +31(0)900-8844 (Politie).
  • Niet-urgente melding, klacht of vraag over de gladheidbestrijding? Bel tijdens kantooruren van 08.30 tot 16.30 uur naar +31 118 631011 of vul het formulier melding/klacht/vraag (vaar)wegen in.

Tips weggebruikers

Als er net is gestrooid, betekent het niet dat het gelijk veilig is. Het zout moet eerst nog ingereden worden. Ga daarom goed voorbereid op pad en lees de Tips voor weggebruikers.

Samenwerking

De Provincie werkt bij de gladheidbestrijding samen met Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, North Sea Port, de N.V. Westerscheldetunnel en de Zeeuwse gemeenten.

Contact

Hebt u andere vragen of opmerkingen over wegwerkzaamheden? Stuur dan een mail naar: meldingklachtwegen@zeeland.nl.

Zeeuwse strooiploeg