MIT Zuid

Zeeuwse MKB'ers (ondernemers in het midden- en kleinbedrijf) kunnen gebruik maken van de subsidieregeling MIT Zuid. Die naam staat voor 'MKB Innovatiestimulering Topsectoren in Zuid-Nederland'. De is voor het aanmoedigen van vernieuwing in het MKB.

LOGO MIT Zuid met tekst Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Openstellingen in 2024

Voor zogenoemde Haalbaarheidsprojecten is er een vanaf 9 april 2024. 

Voor Samenwerkingsprojecten (onderzoek en ontwikkeling) start op 11 juni 2024 een openstelling.

Lees meer details in het hoofdstuk Openstellingen.

Openstellingen in 2023 (gesloten)

De opzet van de belangrijkste thema's in 2023 was niet veel anders dan die van de MIT Zuid-regeling in 2021 en 2022. Het vernieuwingsbeleid voor MIT Zuid hield in dat vernieuwende projecten gericht moesten zijn op een van de maatschappelijke doelstellingen of op een van de belangrijkste nieuwe vormen van techniek.

Openstellingen in 2024: 9 april en 11 juni

Voor Haalbaarheidsprojecten start er op 9 april 2024 09:00 uur een openstelling. Deze duurt tot en met 17 september 17:00 uur. Bij deze openstelling geldt het motto wie het eerst komt, die het eerst maalt. In totaal staat er een bedrag van € 3.360.000 ter voor deze projectaanvragen.

Voor Samenwerkingsprojecten (onderzoek en ontwikkeling) start er op 11 juni 09:00 uur een openstelling. Deze openstelling werkt met zogenoemde tenders. De projecten worden beoordeeld, en de beste projecten komen in aanmerking voor . De openstelling duurt tot en met 17 september 17:00 uur. In totaal staat er een bedrag van € 7.839.999 ter beschikking voor deze projectaanvragen. 

Op de website van Stimulus leest u alles over de MIT Zuid-regeling.

Contact

Provincie Zeeland: Leon Verlinde 
+31 118 631218
lc.verlinde@zeeland.nl

Impuls Zeeland: Rosco Ephraïm
+31 6 3067 7186
roscoephraim@impulszeeland.nl

Leon Verlinde

Ondermijning

Op de pagina over Ondermijning leest u wat we hiermee bedoelen.

Wanneer u aanvraagt kan de Provincie Zeeland de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen (Bibob) gebruiken. Deze wet is ervoor om te voorkomen dat de Provincie criminele activiteit(en) steunt door subsidie te verlenen. Hier leest u meer over op de pagina Ondermijning.

Is het Bibob-onderzoek op u van toepassing? Dan ontvangt u een brief waarin we uitleggen hoe het Bibob-onderzoek werkt. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst die u moet invullen.

Voor vragen over Bibob-onderzoeken kunt u terecht bij team Bibob van de Provincie Zeeland. Zij zijn bereikbaar via bibob@zeeland.nl.