IN ZEELAND voorjaar 2022

‘IN ZEELAND’ is het gratis magazine van de Provincie Zeeland. Het verschijnt vier keer per jaar en wordt verstuurd aan lezers die zich hierop abonneren. Deze eerste uitgave is huis-aan-huis verspreid, zodat u kunt kennismaken met ons nieuwe blad.

Voorkant eerste uitgave van magazine IN ZEELAND

Beste Zeeuwen,

U hebt de eerste editie van IN ZEELAND in uw handen. Een tijdschrift dat ik met gepaste trots aan u presenteer. In een tijd waarin velen van ons het nieuws digitaal volgen, hun vrienden noodgedwongen soms meer online zien dan in het echt, hun mening via sociale media kenbaar maken en er soms nauwelijks nog tijd lijkt voor een pas op de plaats, leek het ons – als Zeeuws provinciebestuur – goed u eens per kwartaal via een papieren uitgave op de hoogte te stellen van waar wij zoal aan werken in de Abdij in Middelburg.

Die Abdij staat er sinds de 12e eeuw en het is al meer dan vierhonderd jaar de plek waar het provinciebestuur huist. Vanuit de Abdij proberen we onder meer de Zeeuwse economie verder te laten groeien, werken we aan natuurontwikkeling en -herstel, leggen we wegen aan, de agrarische sector, het toerisme en de cultuurwereld, helpen we de verduurzaming van onze industrie en maken we plannen voor de ruimtelijke inrichting van Zeeland. Soms merkt u daar als inwoner niet direct zoveel van, een andere keer juist heel veel.

IN ZEELAND geeft u een inkijkje in hoe beleid tot stand komt, welke beslissingen er worden genomen en welke plannen er zijn voor de toekomst van onze mooie provincie. Daarnaast proberen we duidelijk te maken hoe wij uitvoering geven aan plannen van de Rijksoverheid, en hoe we samenwerken met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Nee, dat leest u niet allemaal in dit nummer. Dat gaan we doen in een proef van twee jaar. Twee jaar lang kunt u ieder kwartaal een exemplaar van IN ZEELAND in de bus krijgen. De eerste keer verspreiden we IN ZEELAND over de hele provincie. Wilt u ook de volgende edities lezen, dan kunt u een (gratis!) abonnement nemen. Hoe dat in zijn werk gaat, leest u elders in dit nummer.

Voor nu wens ik u vooral veel leesplezier!

Han Polman

Commissaris van de Koning