[In het kort] Voorjaarstip: Wandelen in Waterdunen

Bent u op zoek naar mooie wandelroutes in het voorjaar? Ga eens wandelen in het zilte natuur- en recreatiegebied aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust.

4 wandelaars op grindpad. Op voorgrond een bord 'Welkom in Waterdunen'. Foto: Marcelle Davidse

Er zijn drie wandelroutes. De groene Zeekraalroute is een wandelroute van 4,5 kilometer die gedeeltelijk onverhard is.  De oranje Vogelroute start bij de hoofdingang bij de Walendijk en heeft een lengte van 5,5 km. Deze route gaat over vlonderpaden en langs vogelkijkhutten. De langste wandelroute heeft een lengte van 9 kilometer. De Blauwe Golfroute loopt helemaal langs de rand van Waterdunen. Gedeputeerde Anita Pijpelink: “Ik hoop dat veel Zeeuwen en toeristen hier gaan genieten van de prachtige en indrukwekkende natuur en de vogels. Het is echt de moeite waard!”

Waterdunen ligt op ongeveer tien minuten fietsen van het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens. U kunt uw fiets parkeren in de fietsenstalling bij de ingang bij de Langeweg (ter hoogte van de Kieweg) of in de fietsenstalling aan de Walendijk. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Nieuwe Slikkenburgseweg (navigatie: ‘parking Slikkenburg’) of op de parkeerplaats Walendijk. We zijn benieuwd wat u van deze wandelroutes vindt. Mail ons uw wandelervaring naar in@zeeland.nl.

Meer lezen over dit prachtige gebied? www.zeeland.nl/ruimte/waterdunen